Siden er under opdatering. Beklager eventuelle forsinkelser.

DU KAN TRYGT SENDE DINE BØRN PÅ NETCAFÉ

… men som forældre/værge, er der nogen ting man skal være opmærksom på!

ALDERSGRÆNSER

Du har sikkert set de små aldersangivelser på film og spil. Exzentriq har et bredt udvalg af diverse skyde- og gyserspil med anbefalede aldersgrænser. Exzentriq anbefaler at overholde disse, men kan ikke udelukke gæster fra bestemte spil.

Når man opretter en bruger i vores system, så gemmer vi navn, mail og fødselsdagsdato. Brugeren bliver brugt til at logge ind på vores PC’er og få adgang til spilkataloget. Gæster under 18 år på Exzentriq skal underskrive GDPR ved brugeroprettelse.

ENERGIDRIKKE

På vores menukort er der energidrikke og disse sælges til alle gæster, medmindre andet er aftalt med forældre/værge.

Ønsker du ikke at dit barn har mulighed for at købe energidrikke, så fortæl det til cafémedarbejderen og pågældende person vil sætte en note på barnets konto, således at det ikke er muligt at bestille. Noten kan efterfølgende kun fjernes med forældre/værges accept.

DTU Fødevareinstituttet og Hjerteforeningens anbefaler at børn ikke indtager koffeinholdige drikke.

MADPAKKEN

Der må ikke medbringes mad og drikke på Exzentriq medmindre andet er aftalt. Du kan aftale et beløb med dit barn, som kan bruges i vores café.

Vand er undtaget. Har dit barn glemt at få vandflasken med, så sælges dette også i caféen.

Allergikere kan undtages efter aftale.

SPROG OG ADFÆRD

Vi tillader ikke generende og forstyrrende adfærd. Det kan eksempelvis være:

  • Løben i lokalerne.
  • Kigge over skulderen på andre gæster. Det er ok at være nysgerrig og få nye venner, men spørg først.
  • Smide omkring sig med affald – ryd op efter dig selv!
  • Råben og skrigen gennem lokalet – vi henviser til brug af mikrofon og headset.
  • Vulgært sprogbrug

Du kan eventuelt gennemgå vores husregler med dit barn inden ankomst.

Lydniveauet på Exzentriq kan til tider godt være højt – specielt hvis vi har gæster, som spiller mod hinanden. Og det er også helt okay. Men alle skal kunne være her og bliver stemningen for vild, så beder vi gæsterne om at dæmpe sig. Hvis dette gentager sig for mange gange, så udelukker vi gæsterne på ubestemt tid.

UDSTYR OG SPILLEKONTI

Vores udstyr skal behandles ordenligt. Uheld kan ske, men vi oplever desværre også gæster, som ikke behandler vores udstyr ordenligt. Typiske dårlige vaner vi oplever er slåen på tastaturen eller musen, der bliver banket ned i bordet. Hvis noget af vores udstyr ødelægges af en gæst, så vurderer den pågældende cafémedarbejder om det er et uheld eller om det er noget, vi vil kræve erstatning for.

Byt ikke rundt på udstyr – brug det som er tilkoblet PC’en eller find en anden plads.

Vil man koble sit eget udstyr til, så spørg om det i caféen først.

Udover vores fysiske udstyr, så har vi også spilprofiler og licenser som skal behandles ordenligt… Og hvordan gør man så det?

  • Snak ordenligt i pågældende spils tekst og talekanal. Skældsord og truende adfærd online kan få vores spillekonto lukket.
  • Forlad ikke midt i en kamp, hvis du spiller på hold med andre online spillere. Vores spillekonto kan blive udelukket for det. Start ikke en kamp, du ikke har tid til at færdiggøre.
  • Brug ikke snyd eller hack.
  • Lad være med at lave indstillinger i spil, som er svære at lave tilbage. Det kan eksempelvis være ændring af sprog til andet end engelsk og dansk.

PC’erne er overvåget og Exzentriq kan altid følge med i hvad en gæst laver på skærmen.

DINE KONTAKTINFORMATIONER

Vi anbefaler at du som minimum altid giver dit barn dit mobilnummer med. Der kan være situationer, hvor det er nødvendigt at få kontakt til forældre.

… MEN ER DET GAMING DER IKKE FARLIGT?

Vi kan kun anbefale at du prøver det af med dit barn. Der er ikke noget at være skræmt over og gaming er for alle aldre. Det giver en god indsigt i den verden som dit barn befinder sig i, når han/hun er bag en computerskærm og du vil bedre kunne forstå, rådgive og komme med idéer.

Gaming er ikke bare at spille computer. Det er holdgejst, kommunikation, reaktionstid og meget meget mere.

Det farligste ved online gaming er ikke spillene, men de personer, som spiller det. Heldigvis har du i stort set alle spil mulighed for at forlade tekst eller talekanalen og rådgive dit barn om at gøre det, når andre onlinespillere bliver for grænseoverskridende.

Vores cafémedarbejdere kan hjælpe jer igang og anbefale spil til nybegyndere samt portaler at spille på, hvor der er stramme regler omkring online adfærd, så man undgår de såkaldte “internet trolls”.